Financieel op orde

Of je nou groot of klein bent als onderneming, boekhouden hoort erbij. Een boekhouding die goed op orde is geeft inzicht in de resultaten van jouw onderneming en jou als ondernemer rust.

Gezond ondernemen vraagt om een regelmatige, frisse blik op de cijfers. Haal ik fiscaal alles eruit wat erin zit? Zijn mijn bedrijfsprocessen op orde of kan dat een stuk efficiënter? Hoe zit het met de bedrijfsvoering op de lange termijn? Moet ik een verandertraject inzetten?

Een financieel expert haalt de antwoorden uit je cijfers en voorziet je van heldere adviezen. Maar aan welke expert heeft jouw onderneming behoefte?

De financieel of businesscontroller is een financieel-economisch expert die ondersteunt bij het besturen en beheersen van een onderneming, een rol die vaak verwacht wordt van de boekhouder of accountant. Een accountant benadert je boekhouding veelal vanuit de belastingregels. De controller houdt zich bezig met alle aspecten van de financiële huishouding en heeft een groot inzicht in de bedrijfsprocessen van je onderneming. De controller is sleutelpersoon als het gaat om een goede begroting voor zowel de korte als lange termijn.

Belangrijke taken zijn bijvoorbeeld het leveren van de juiste managementinformatie inclusief een verschillenanalyse, het adviseren over te nemen maatregelen met betrekking tot risicobeheersing, het geven van ondersteuning bij investeringsanalyses, het gevraagd en ongevraagd adviseren over financiële bedrijfsvoering, het meedenken over meerjarenplannen en het eventueel leveren van een bijdrage aan verandertrajecten.

De fiscalist of belastingadviseur is een belastingspecialist die niet alleen je belastingaangifte controleert, maar ook met je meedenkt en je adviseert over het doen van aanpassingen in het fiscaal beleid van je onderneming. Door de helicopterview waarover hij of zij beschikt, is de fiscalist snel in staat om je te voorzien van belastingbesparende tips die je behoorlijk wat kunnen opleveren.

Grip op je financiën en goed geïnformeerd besluiten nemen: periodiek overleggen met een financieel expert loont, daar zijn we van overtuigd. Op basis van een korte analyse maakt Welkom! helder aan welke financieel expert jouw onderneming behoefte heeft en voordeel zou kunnen behalen. We zorgen voor een financieel gezonde onderneming, blijvend.

Begint het al een beetje te kriebelen? Leg al je vragen over financiële expertise maar bij ons neer.

Bel Marylou | 06 1539 3997 of Kim | 06 1350 6101