Interview met Jos van der Vegte, v/h directeur Ahoy over de ondersteuning van Welkom! in het MKB

Jos van der Vegte was voorheen directeur van Ahoy, is nog steeds grootaandeelhouder in deze organisatie en zeer actief in het zakenleven. Niet meer als ondernemer, maar wel als oud-voorzitter van de Kamer van Koophandel regio Rotterdam en adviseur, met veel bestuurservaring, van vele ondernemers in het MKB.

Jos: ‘Ondernemers in het MKB hebben veel ballen in de lucht te houden. Uit ervaring weet ik dat hier veel tijd en energie in gaat zitten. Tijd en energie die je eigenlijk liever besteedt aan het verwezenlijken van de droom waar je je bedrijf oorspronkelijk om bent begonnen.

Kim van Kooij en Marylou Straus van Welkom! Succesversnelling begrijpen dit dilemma van de MKB-er. Hun gezamenlijke drijfveer, om mensen zich te laten richten op waar ze goed in zijn, waardoor organisaties succesvoller worden, biedt ondernemers de ruimte om zich bezig te houden met hun corebusiness. De praktische en pragmatische wijze waarop zij ondernemers helpen bedrijfsvoering vraagstukken op te lossen en processen te verbeteren vind ik prima passen bij de no nonsens cultuur van het MKB.

De persoonlijke en open manier waarop Kim en Marylou zich in hun relaties met hun ondernemingen verdiepen, sluit goed aan bij hoe ik als ondernemer graag wordt benaderd en duurzaam wil samenwerken. Zij zijn geïnteresseerd in jou als mens, jouw droom en in jouw onderneming. Welkom! Succesversnelling besteedt veel tijd aan het leren kennen van je bedrijf. Wanneer zich een situatie voordoet waarin extra denkkracht of handjes en voetjes nodig zijn, zetten zij samen met de ondernemer óf de juiste oplossing in óf zij zorgen voor een goede doorverwijzing’